DÜZCE OTLARI HER YAŞTAN İLGİ GÖRÜYOR





Düzce Belediyesi Kent Konseyi Meclisi’nin her yaştan üyesi “Toprakta İzimiz Var, Geleceğe Sözümüz Var” etkinliğinde bir araya geldi. Düzce otlarını toplayarak çeşitli atölyelerde çalışmalar yapan grupta özellikle çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.

7. Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali’nin ilk etkinliği gerçekleşti.
Düzce Belediyesi ve Düzce Kent Konseyi işbirliği ile düzenlenecek 7. Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali’nin ilk etkinliği “Toprakta İzimiz Var  Geleceğe Sözümüz Var”, Kent Konseyi, Kadın Meclisi, Çocuk Meclisi Tarım ve Hayvancılık Çalışma Grubu üyeleri ve vatandaşların katılımı ile düzenlendi. Etkinlik kapsamında çocuklar, Karahacımusa Mahallesi’nde bulunan Düzce Belediyesi Kent Konseyi Yönetim Destek Ofisi’nde bitki tanıma ve toplama, renkli, sihirli çaylar, bitkilerden maserasyon yöntemi ile yağ elde etme, aromaterapi kolye yapma, nemlendirici krem yapma, tütsü yapma atölyelerine katıldı.

Etkinlik içerisinde çocuklar KarahacıMusa Mahallesinde ve Düzce Belediyesi Kent Konseyi Yönetim Destek Ofisinde  Bitki tanıma ve toplama, Renkli, sihirli çaylar, Toplanan bitkilerden maserasyon yağ elde etme, Aromaterapi kolye yapma, Nemlendirici krem yapma, Kendi tütsünü kendin yap Atolyeleri gerçekleştirdi.

Düzce mutfağının en değerli parçalarından biri olan ot kültürünü anlatmak için düzenlenen ot toplama gezisine yoğun ilgi gösteren kadınlar çocuklarıyla mendek, yaz pancarı, diken ucu (mevlicen-melocan), sakarca, kaldirik,  ebegümeci, nivik,  (turp otu), lahana, pazı, ısırgan, kırçan, sirken, kuzukulağı, tere, kazayağı, su teresi, şevketi bostan, hoşkıran gibi Düzce”de ortaya çıkan birbirinden güzel otları ve faydalarını  tanıdılar.


Bu otların nasıl toplanması gerektiği, nasıl pişirileceği ile ilgili de bir birlerine bilgi aktaran kadınlar bir arada olmanın da tadını çıkardı

Bu çalışmayı fotoğraflar ve videolarla kayıt altına alan Kent Konseyi Yerel Kültür Platformu Üyeleri - Kent Belleği Yemek Kültürü Ekibi ot kültürü ile ilgili bilgi edinmek isteyen herkesi 7-8-9 Temmuz 2023 Tarihinde Konuralp Antik ;Kentinde yapılacak olan  7. Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali’ne davet etti.







 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GELENEKSEL DÜZCE OTLARI BEREKET FESTİVALİ